R+D+i

Es destinen 12,15 milions d'euros a finançar 23 projectes innovadors del sector agroalimentari i forestal

03/01/2023

El Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació ha aprovat la concessió de 23 ajuts a projectes innovadors d'interès general en matèria d'agricultura, ramaderia, sector forestal i indústria alimentària, que seran executats el 2023, el 2024 i fins al març del 2025 per grups operatius supraautonòmics de l'Associació Europea per a la Innovació en matèria de productivitat i sostenibilitat agrícola (AEI-Agri).


Aquestes iniciatives, corresponents a la convocatòria anticipada del 2022, comptaran amb un finançament de 12,15 milions d'euros, procedents de fons de l'Instrument de Recuperació Europeu (Next Generation), inclosos al PERTE agroalimentari i aplicats al Programa Nacional de Desenvolupament Rural 2014-2022 del ministeri.


Els projectes innovadors aprovats s'enquadren a les tres línies elegibles per abordar les principals prioritats del conjunt del sector, per afrontar la doble transició digital i mediambiental.


Pel que fa a la temàtica, destaquen els 10 projectes d'innovació sobre producció vegetal, 7 de producció animal, 4 de silvicultura i indústries associades i 2 d'indústria alimentària. Per producció, són rellevants les iniciatives en els sectors vitivinícola, boví, oví i hortalisses.


Així mateix, 21 projectes aborden la digitalització com a element transversal i palanca per a l'impuls de la innovació en els diferents sectors. En particular, la digitalització es posa al servei de la prevenció i la reducció de pèrdues i malbaratament alimentari i es fa servir també per integrar la teledetecció en la gestió dels boscos, facilitar les estimacions predictives de les collites de cítrics o promoure la millora genètica de determinades cabanyes ramaderes.