AgroBank

Es busca el millor remolatxer d'Andalusia

10/06/2019

Azucarera, en col·laboració amb CaixaBank, ha signat per quart any consecutiu la posada en marxa del premi Millor Remolatxer d'Andalusia 2019, una iniciativa que impulsa el conreu de remolatxa sucrera a la regió.


El premi reconeix les millors pràctiques en el conreu de remolatxa entre tots els pagesos de la zona sud, i fa palesa la importància de dur a terme les recomanacions agronòmiques de l'àrea agrícola d'Azucarera per potenciar la qualitat i la rendibilitat del conreu.


Com en anys anteriors, el premi està obert a tots els pagesos que tenen contracte amb Azucarera, i no cal inscriure-s'hi prèviament. El jurat lliurarà el premi a l'explotació que aconsegueixi la producció de remolatxa més gran per unitat de superfície (tones tipus per hectàrea) en combinació amb la millor qualitat tecnològica (% puresa).


Com a novetat, enguany s'han establert tres categories: Millor Remolatxer de Secà, Millor Remolatxer de Reg a Pressió i Millor Remolatxer de Reg a Peu. Cada un dels ramaders obtindrà un viatge per a dues persones a la Ribera Maia d'una durada de set dies. A més, es lliuraran dos premis especials: Premi Agroteo a la Innovació i Premi Azucarera a la Tradició Remolatxera. Aquests premis especials consisteixen en un viatge de cap de setmana per a dues persones a Gran Canaria. Tots els guardons es lliuraran en un acte un cop s'acabi la campanya de molta al sud.


Generador de riquesa a Andalusia


Des que va començar el 1903, l'extracció de sucre i l'activitat industrial que s'hi genera des de la fàbrica de Guadalete, que l'any passat va fer 50 anys, han estat un motor econòmic i de desenvolupament important a la regió.


La contribució al desenvolupament rural, l'economia i l'ocupació que Azucarera genera a la zona és molt alt, no només per als treballadors de la fàbrica, sinó també per als que de manera indirecta tenen relació amb aquest sector ?transportistes, empreses de manteniment i muntatges, hostaleria, magatzemistes, etc.?, tan important a Sevilla i a Cadis. Sens dubte, amb aquesta mena d'iniciatives, Azucarera demostra un cop més l'aposta pel sector a Andalusia, i és un dels conreus més segurs, estables i rendibles a mitjà termini.


Guanyadors de les passades edicions


En la primera edició, un jove pagès de segona generació, Francisco García Quirós, va ser el guanyador després d'aconseguir un rendiment de 138,41 t tipus/ha en una superfície de 5,7 hectàrees amb una qualitat del 93,2 %.


Explotaciones Casa Quemada SA, associada a ASAJA-Sevilla, va resultar guanyadora de la segona i la tercera edició del concurs, i ha assolit en la segona edició un rendiment de 125,56 t tipus/ha en una superfície de 39,5 hectàrees amb una puresa del 92,71 %, i en la tercera edició, un rendiment de 136,74 t tipus/ha en una superfície de 41 hectàrees.