Indústria

Envasadores venen un 9 % més d'oli d'oliva fins a l'agost pel verge extra

25/09/2020

Les empreses envasadores van registrar un increment de les vendes en volum d'oli d'oliva del 9% durant els vuit primers mesos de l'any, fins a superar els 232 milions de litres, gràcies sobretot a l'impuls de la categoria verge extra.


Així es desprèn de les dades que ha publicat aquest dijous l'Associació Nacional d'Industrials Envasadors i Refinadors d'Olis Comestibles (ANIERAC), tancats a finals d'agost i que reflecteix també creixements en la categoria "suau" i "intens", i una caiguda significativa en l'oli d'oliva verge.


El verge extra ha augmentat un 15 % durant els vuit primers mesos del 2020, fins al 98,5 milions de litres, mentre que el verge ha baixat un 5%, amb 15,7 milions. L'oli d'oliva suau acumula una alça del 5%, fins als 82,4 milions de litres, i l'intens d'un 7%, amb la qual cosa supera els 35,6 milions.


Pel que fa als olis de llavors, les vendes se situen en 206 milions de litres, un 13 % menys que durant el mateix període del 2019. Dins d'aquest segment, la categoria principal és la de l'oli de gira-sol, que entre el gener i l'agost es va desplomar gairebé un 22%, fins als 184 milions de litres. Els olis de soja (-66%), barreja de llavors (-28%), resta de llavors (-3%) i blat de moro (-1,8%) també han caigut durant els últims mesos.