R+D+i

Embolcalls comestibles per frenar el canvi climàtic

13/02/2020

Envasos comestibles fets amb midó i gelatina d'alga són algunes de les idees per frenar el canvi climàtic projectades per 300 joves valencians.


Aquests joves, estudiants de secundària i universitaris, han exposat les seves idees en un taller d'innovació celebrat a la Universitat Politècnica de València (UPV), al qual ha assistit la reina Letícia, qui s'ha interessat pels seus projectes.


Doña Letícia, acompanyada pel president de la Generalitat, Ximo Puig, ha parlat amb alguns dels joves participants en el repte i posteriorment ha escoltat l'exposició dels deu grups que han exposat projectes que han creat en el temps rècord de tres hores.


Algunes de les idees innovadores exposades pels joves estan relacionades amb embolcalls comestibles, reducció del consum d'aigua, reducció de les emissions, serveis de mobilitat més sostenibles o sistemes per compartir vehicles o elements de mobilitat.


Els joves han exposat idees com ara conscienciar els nens perquè no consumeixin hamburgueses en locals de menjar ràpid, perquè per fabricar-ne una es gasten 2.392 litres d'aigua.


També una aplicació que connecta el supermercat amb el consumidor per notificar-li quan tenen productes de rebuig rebaixats, perquè anualment es llença un terç dels productes d'aquests comerços.