Indústria

Els preus als supermercats en línia tanquen l'any amb una pujada del 2,7 % el 2021

26/01/2022

Soysuper publica els resultats de la seva viii Anàlisi anual d'evolució de preus als supermercats online, una anàlisi representativa dels preus als supermercats físics. Soysuper Insights és l'eina de monitorització de preus i auditoria de contingut on-line d'on s'han extret les dades, tenint en compte els preus de tots els productes (195.000), un 30% més que els analitzats en el primer estudi fa 8 anys, i tant la marca del fabricant com la marca de distribució, dels nou supermercats on-line principals a Espanya integrats actualment a la plataforma (Mercadona, Carrefour, Alcampo, DIA, Eroski, Condis, El Corte Inglés, Hipercor i Caprabo).


Pel que fa a l'evolució dels preus, al tancament del 2021 l'increment anual va ser del 2,7%. Fins al setembre, l'increment es va mantenir per sota de l'1,5%, a l'octubre va ser de l'1,6%, al novembre del 2,3% i va tancar al desembre amb el 2,7%.


Per comunitats autònomes, les que tenen augments de preu per sobre del 3% són Balears (3,4%), Aragó (3,1%), Castella-la Manxa (3,1%), la Comunitat Valenciana (3,0%) i La Rioja (3,0%). En les quals menys pugen els preus són Castella i Lleó (2,2%), Extremadura (2,2%) i Madrid (2,3%).


Pel que fa a les categories de productes, pugen els preus en totes les categories principals excepte una. Les categories que més han pujat a final d'any són la pasta, l'arròs i el llegum, un 8,1% (en concret, la pasta puja un 13,3%); el cacau, el cafè i les infusions, un 5,4% (en concret, les infusions un 7,0%), i els cereals i les galetes, un 4,6% (en concret, les galetes un 5,4%). La categoria que baixa és perfumeria i parafarmàcia (disminueix un 0,3%).