naranja
Agricultura

Els ports espanyols van moure 8,3 milions de tones hortofructícoles de gener a agost

04/10/2023
naranja

El trànsit de fruita i hortalisses als ports espanyols, entre gener i agost ha arribat als 8,3 milions de tones, de les quals 3,7 milions van ser de desembarcament sense trànsit, és a dir, per a consum nacional, amb Algesires i València al capdavant de l'activitat.

Així ho ha detallat Ports de l'Estat en un comunicat, amb motiu de la seva participació a la fira Fruit Attraction, que ha començat al recinte d'Ifema Madrid i on ha buscat impulsar el trànsit marítim de productes frescos a través dels seus enclavaments.

Segons les xifres de què es disposa, a l'exercici 2022 els ports espanyols han mogut 11,11 milions de tones de fruita, hortalisses i llegums.

Els ports de l'Estat suposen, segons han precisat les mateixes fonts, més de 85 milions de metres quadrats de superfície terrestre i àrees de dipòsit, magatzems frigorífics amb prop de 2 milions de metres cúbics de capacitat, més de 300.000 metres lineals d'atracament, connexions amb qualsevol port del món, posts de control fronterer (PCF), serveis fitosanitaris i solucions logístiques.

L'expositor "Ports of Spain" (Ports d'Espanya) a Fruit Attraction, acollirà reunions de treball dels 16 ports del sistema de titularitat estatal: Algesires, Barcelona, Bilbao, Cadis, Cartagena, Castelló, Huelva, Las Palmas, Màlaga, Motril, Santander, Santa Cruz de Tenerife, Sevilla, Tarragona, València i Vigo.

Amb el lema "Connecting the World to Fresh Food" ("Connectar el món als aliments frescos"), l'objectiu és, segons han subratllat, "impulsar el trànsit marítim de fruita i hortalisses pels seus enclavaments i presentar els avantatges competitius de la seva oferta d'infraestructures i serveis a importadors i exportadors d'arreu del món".