Pesca

Els pescadors del Cantàbric defensaran l'acord de l'anxova

10/01/2020

Els pescadors de Galícia, Astúries, Cantàbria i el País Basc defensaran davant de França l'acord actual de pesca de l'anxova al Cantàbric, pel qual el sector espanyol inicia la campanya l'1 de març a canvi de cedir 1,7 milions de quilos de quota perquè les dues flotes no coincideixin en el temps.


Així ho ha pactat de manera unànime a Santander la Interfederativa del Cantàbric Nord-oest durant una reunió de gairebé tres hores de durada en què s'han establert les bases per intentar reeditar el conegut com a Acord de Bilbao, ara extingit després d'estar vigent des del 2009.


I els representants de les confraries del Cantàbric, assistents a la reunió, han explicat a Efe que el pròxim 14 de gener a Getaria (Guipúscoa) una comissió d'Espanya i França, formada per cinc representants, intentaran arribar a un acord que beneficiï cada país.


Tot i que no ha volgut desvelar els matisos de les propostes que presentarà la delegació espanyola, el secretari de la Federació de Confraries de Pescadors de Cantàbria, Enrique Paz, ha precisat que el camí que cal seguir té el suport de tots els representants dels pescadors del nord.


"En aquest cas anem tots a l'una perquè els interessos són comuns", ha subratllat i ha afegit que no se saben "els detalls de la negociació", "però tenim la intenció de tancar un acord amb els francesos que compleixi el que s'estableix a Bilbao", ha insistit la Paz en declaracions a Efe.


Les dues delegacions tenen tot el mes per intercanviar postures, tot i que la trobada següent se celebraria en sòl gal. Durant la reunió mantinguda a la capital càntabra, els representants de les federacions també han analitzat la campanya de pesca per a enguany, la gestió i les propostes de resolució que es presentaran al nou Govern d'Espanya.