Indústria

Els hostalers de Madrid preocupats per la pressió dels preus

21/02/2020

L'augment de la competència i la pressió sobre els preus són dos factors que preocupen el sector hostaler de Madrid, que ha vist com la millora de les vendes s'ha alentit els últims anys.


Aquesta és una de les conclusions principals que es desprenen de l'informe anual de la patronal Hostelería de Madrid, presentat aquest dilluns juntament amb representants dels portals web Tripadvisor i ElTenedor.


A l'acte de presentació s'ha reflectit que l'estratègia de llançar promocions i els models de baix cost generen tensions en la indústria.


D'acord amb l'estudi, l'evolució de la facturació del sector continua sent positiva, però no para de desaccelerar-se des del 2016: d'una pujada del 7,3 % aquell any s'ha passat a un repunt del 4,1 % el 2019. A més, la regió de Madrid té 31.398 bars i restaurants, cosa que revela un increment en el nombre de locals de l'1 % respecte del 2018, cinc vegades superior al creixement mitjà observat a escala nacional (+0,2 %).


Els preus en l'hostaleria madrilenya van pujar durant l'últim exercici un 1,4 %, cinc dècimes menys que la mitjana espanyola (+1,9 %). Segons les seves dades, el preu mitjà a Madrid se situa en 24,55 euros per comensal, tres cèntims més que un any abans, però lleugerament per sota de les dades del 2016 i el 2017.