Indústria

Els espanyols estabilitzen la compra d'aliments per a la llar

06/05/2020

Els espanyols han estabilitzat les compres per a la llar entre el 20 i el 26 d'abril, tal com reflecteix el "lleuger descens" del 2,8 % en el volum d'aliments adquirits, respecte de la setmana anterior, segons les dades del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA).


Les xifres del panell del consum alimentari a les llars que el Ministeri ha donat a conèixer aquest dimarts reflecteixen que els espanyols han "estabilitzat les compres" i estan gestionant els productes que van adquirir durant les primeres setmanes de confinament per la crisi del coronavirus.


Tot i això, durant aquest període (setmana 17 del 2020, la sisena setmana des que es va decretar l'estat d'alarma) s'ha registrat un increment del consum interanual del 24,3 %.


Per productes, han experimentat un creixement interanual per sobre de la mitjana la carn fresca, com ara la de porc (43,1 %), la de xai (35,6 %) i la de pollastre (30,6 %); la fruita i les hortalisses fresques (27,3 % i 32,1 %, respectivament); i els llegums (31,8 %).


A més, s'ha produït un consum superior en les categories d'arròs (14,3 %) i pasta (4 %), i en destaquen els repunts en peix congelat (25,8 %) i peix fresc (21,4 %), que per segona setmana consecutiva mantenen una alça superior al 20 % des del començament de la crisi per la COVID-19.


Productes com el pa, l'oli i els inclosos en el grup de brioxeria, galetes i cereals reflecteixen pujades per sota de la mitjana del total d'alimentació.