Pesca

Els beneficis del peix sobrepassen els perjudicis

02/12/2019

Els beneficis de consumir peix sobrepassen "moltíssim" els perjudicis, malgrat les "alarmes" recents que han estat "excessives", segons el metge i coordinador científic de la Fundació Dieta Mediterrània, Ramon Estruch.


Estruch ha participat aquest divendres en la cloenda del Fòrum de Pesca i Gastronomia Saludable, que s'ha celebrat en diverses jornades i en diferents punts d'Espanya, i una de les conclusions del qual ha estat incidir en la importància que té per a la salut consumir diàriament aquest aliment.


Al seu parer, és excessiva la recent recomanació de l'Agència de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) perquè una part de la població (entre els quals, menors de 10 anys) no consumeixin certes espècies de peix per l'elevat contingut en mercuri.


D'altra banda, el president de la Fundació, Francisco Martínez Arroyo ?conseller d'Agricultura, Aigua i Desenvolupament Rural de Castella-la Manxa?, ha incidit en el fet que la dieta mediterrània "no es pot entendre" sense el peix, tot i que "sovint" es vinculi només a cereals, oli d'oliva i vi.


Els productes de la pesca "han contribuït" de manera "important" a fer que la Unesco hagi reconegut aquesta dieta com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat.


D'altra banda, el director general d'Ordenació Pesquera i Aqüicultura, Ignacio Gandarias, ha destacat el valor de la sostenibilitat pesquera per assegurar la viabilitat futura del sector i la rellevància de la seguretat alimentària, aconseguida a través de la traçabilitat, perquè "un dels objectius clars" és que el peix arribi al consumidor en condicions "absolutament saludables".