Indústria

El Ejido acollirà el Fòrum DATAGRI 2022

11/03/2022

El Ejido acollirà durant el 10 i 11 de novembre de 2022 la V edició del Fòrum DATAGRI, l'esdeveniment de referència del sud d'Europa per impulsar la transformació digital en el sector agroalimentari. Així s'ha donat a conèixer durant la reunió del Comitè Organitzador del 2022, que ha tingut lloc a l'Ajuntament de la localitat almerienca, en què s'ha confirmat el suport de la Diputació d'Almeria, la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Desenvolupament Rural de la Junta d'Andalusia i el Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació.


Durant la trobada, els promotors del #DATAGRI2022 (Coordinadora d'Organitzacions d'Agricultors i Ramaders [COAG], Cooperatives Agro-alimentàries d'Espanya, la companyia tecnològica HISPATEC i l'ETSIAM de la Universitat de Còrdova) han avançat que durant dos dies més de 1.500 professionals internacionals analitzaran l'estat de la transformació digital en el sector agroalimentari. Així mateix, han destacat la qualitat tècnica de la proposta del municipi, la iniciativa del comitè local, el gran suport institucional i la potència agroalimentària de la província d'Almeria.


Per la seva banda, l'alcalde d'El Ejido, Francisco Góngora, ha agraït a l'organització del DATAGRI el fet que "s'hagi triat el municipi com a amfitrió de l'edició d'enguany d'aquesta cita tan important de la innovació agrícola". Góngora ha remarcat que "El Ejido està perfectament preparat per acollir un acte d'aquesta magnitud, ja que no només disposa dels mitjans necessaris sinó que és tot un referent internacional i un centre agrícola de primer ordre tant pel que fa a producció com pel que fa a comercialització".


El Fòrum DATAGRI neix l'any 2018 per impulsar el procés de digitalització del camp espanyol i inspirar tots els actors de la xarxa agroalimentària. Després de quatre edicions (Còrdova, Saragossa, Madrid [on-line] i Lleida), s'ha consolidat com a l'aparador dels casos d'èxit més rellevants d'arreu del món i de les tendències que sembla que assentaran les bases d'un model productiu més sostenible.