Indústria

El dolç negoci del cacau i la xocolata

13/09/2019

La facturació en la indústria espanyola del cacau i la xocolata va créixer un 3,6 % i va arribar als 1.492 milions d'euros l'any 2018, segons les dades del baròmetre que la patronal Produlce ha donat a conèixer avui per commemorar elDia Internacional de la Xocolata, que té lloc aquest divendres.


En volum, laproducció de cacau i xocolata va augmentaren l'exercici del 2018 un 2,6 %, fins a arribar a les 87.000 tones, gràcies en part a l'impuls de les exportacions, ha detallat aquesta organització, que aglutina el 80% del sector.


D'acord amb les seves dades, és la categoria de cacau i xocolata la que es consolida com la "locomotora" de la indústria dels dolços nacional, en obtenir un "creixement fort i equilibrat", amb xifres positives en termes de producció, facturació, exportacions, consum intern i generació d'ocupació. Respecte del consum, ha crescut un 3 % el dels productes de cacau i xocolata, amb lesrajoles de xocolata com el producte estrellaen facturació i els solubles i a la tassa, en volum.


Segons Produlce, la contractació indefinida en aquest sector puja per sobre del 4 % i consolida tres anys consecutius de creixement, fins als 6.434 empleats arreu del país.


Des de la patronal, a més, s'han sumat a l'aposta per ladefensa del món rurali recorden que les seves indústries són un "potent dinamitzador" del territori, perquè 9 de cada 10 empreses desenvolupen l'activitat productiva en pobles i localitats petites.


D'altra banda, lesexportacions espanyoles creixenun 2,6 % i arriben als 353 milions d'euros amb França, Portugal i el Regne Unit com a destinacions principals. No obstant això, des de Produlce s'ha volgut destacar la bona acollida que estan tenint els productes espanyols en mercats nous com el Marroc i els Estats Units.