Indústria

La disponibilitat de productes als lineals se situa en el 96 %

03/08/2021

La taxa de disponibilitat de productes als lineals de la distribució espanyola de gran consum millora en comparació amb les dades reportades pel sector abans de la pandèmia.


Això indica el Baròmetre OSA, impulsat per AECOC en col·laboració amb Nielsen, que apunta que el 96% de les vegades que els consumidors van anar a un punt de venda durant el primer semestre del 2021 hi van trobar el producte que buscaven. L'indicador millora notablement el 94,8% de disponibilitat que s'havia registrat durant el primer semestre del 2020, marcat per l'inici de l'estat d'alarma i l'increment de les compres d'acaparament, però també el 95,6% del mateix període del 2019.


"Les dades de disponibilitat de productes refermen la cadena de valor de la distribució espanyola com a model d'èxit i una referència internacional. Després de solucionar amb solvència els increments de demanda registrats a l'inici de la crisi sanitària i evitar els problemes d'abastament que es van produir en altres països, el sector ha continuat treballant en estreta col·laboració per millorar les seves ràtios i, actualment, es registren menys ruptures d'estoc que abans de la pandèmia", destaca el director general d'AECOC, José María Bonmatí.


Dins dels productes d'alimentació, l'informe indica que els cereals d'esmorzar (98,3%), els iogurts (98,3%) i les galetes (98,2%) van ser les categories amb unes ràtios de disponibilitat millors en el primer semestre de l'any.


A l'altra banda, la cervesa (90,6%), la llet (92,1%) i les begudes refrescants (93,2%) van ser els productes que van presentar nivells una mica inferiors a la mitjana durant el període analitzat.