Indústria

Denunciada per vendre pernils polonesos com si fossin de Granada

02/08/2019

L'organització Facua-Consumidors en Acció ha denunciat davant de la Direcció General de Consum de la Comunitat de Madrid l'empresa Comapa, la distribuïdora d'ibèrics més gran a Espanya, proveïdora de Carrefour i titular de la marca Jamones Sierra Alpujarra, per vendre pernils de Polònia com si fossin de Granada.


L'associació, que ha presentat una reclamació davant de la Direcció General de Consum de Madrid perquè el domicili social de l'empresa és en aquesta comunitat, subratlla en un comunicat que a l'etiqueta d'aquests pernils s'hi indica literalment "Jamones Sierra Alpujarra. Granada. Jamón curado".


Segons ha denunciat l'Associació de Productors de l'Alpujarra, els pernils que es comercialitzen amb aquesta marca provenen de porcs criats a Polònia, la carn dels quals es cura i s'envasa en altres províncies espanyoles, com Segòvia, però no en localitats de l'Alpujarra granadina.


Facua ha indicat aquest dijous en un comunicat que l'etiquetatge d'aquests productes pot provocar que el consumidor els adquireixi amb la creença errònia que l'origen del pernil i la curació són a l'Alpujarra granadina, quan no és així.


Després d'una altra denúncia de l'associació, la Junta de Castella i Lleó ja va obrir un expedient sancionador a l'empresa Cien por Cien Pata Negra, SL, de Guijuelo (Salamanca), ja que el nom apareix destacat en l'etiquetatge de pernils i això indueix a creure que són productes de "pota negra" quan en realitat no compleixen les exigències legals per poder presentar-se amb aquesta denominació.