Agricultura

Demanda de productes duradors, mà d'obra i transport marquen les vendes hortofuctícoles

07/04/2020

Les vendes de fruita i hortalisses, tant en el mercat nacional com en l'exterior, s'estan veient molt condicionades per les mesures urgents de la crisi del coronavirus, ja que s'ha traslladat la demanda a peces de més vida comercial, a la qual cosa s'afegeixen problemes en els àmbits del transport i la mà d'obra.


El Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA) va constatar un acaparament d'aliments tot just la setmana abans que comencés el confinament de les famílies a casa, amb un "efecte de normalització de les compres" els dies posteriors, que sobretot es van centralitzar en supermercats i botigues de proximitat.


Pel que fa a la fruita i les hortalisses, les últimes dades d'Agricultura ?relatives a la primera setmana de confinament (del 16 al 22 de març)? reflectien un manteniment del consum respecte del mateix període del 2019.


Els productes que més sortida estan tenint en el mercat de fruita i hortalisses de Mercamadrid són els "de primera necessitat que més aguanten", com la patata, la ceba, la clementina, el plàtan, la poma, la pera, la taronja o l'all", ha comentat a Efeagro Antonio Guerrero, un dels directius de l'associació Asomafrut.


Intercitrus, la interprofessional de la taronja, ha assenyalat que "s'ha apreciat en alguns casos un increment de la demanda d'àmbit nacional i europeu, potser motivada per la percepció que tenen els consumidors que l'aportació de vitamina C dels cítrics podria ser beneficiosa en aquesta situació"