Agricultura

Dcoop i Caixabank signen un conveni per ajudar els agricultors a millorar el seu oliverar

27/10/2021

El Grup Dcoop ha posat el Departament Tècnic Agrícola a disposició dels seus agricultors a fi d'informar-los, formar-los i assessorar-los en la millora i l'adaptació dels seus oliverars a l'actualitat per fer-los més rendibles dins de les seves possibilitats.

En el marc d'aquesta acció ha signat un conveni de col·laboració amb AgroBank, la línia de negoci de CaixaBank dedicada al sector agroalimentari, per facilitar condicions preferents de finançament a aquells que vulguin emprendre aquests projectes de millora.

Des de fa temps, els diferents òrgans socials de Dcoop (l'Assemblea, el Consell Rector, la Junta de Secció d'Oli) estan analitzant les línies de treball que caldrà dur a terme en un futur per millorar la situació de l'oliverar, sobretot en contextos de preus baixos que fan inviables moltes explotacions.

En aquest sentit, en la mesura de les seves possibilitats, és fonamental que els oliverers adaptin les explotacions a l'actualitat per fer-les més competitives i productives: renovant-les, convertint-les en ecològiques, adherint-se a certificacions de qualitat com les denominacions d'origen, avançant les collites per produir més qualitat, aplicant-hi el regadiu, mecanitzant-les.

L'acord ha estat segellat pel president de Dcoop, Antonio Luque, i pel director territorial de CaixaBank a Andalusia Oriental, Juan Ignacio Zafra.

El Departament Tècnic Agrícola, un servei gratuït per als agricultors del Grup, s'ha posat a disposició dels socis cooperativistes per formar, assessorar i informar els agricultors que ho desitgin a través de les cooperatives, per a això ja s'estan duent a terme jornades en diversos llocs.