Indústria

Culmina la iniciativa de promoció global "Olive Oil World Tour"

29/01/2021

La campanya de promoció europea Olive Oil World Tour, que es va posar en marxa el 2018 a Alemanya, Regne Unit, Bèlgica, Països Baixos, Espanya, EUA, Xina, Japó i Taiwan, culmina la seva tasca aquest mes de gener. I ho fa amb uns resultats molt satisfactoris, que superen de llarg les expectatives inicials que Olis d'Oliva d'Espanya va posar en aquest projecte, dut a terme en col·laboració amb la Unió Europea. I tot això, en un escenari d'una complexitat enorme, motivada per la pandèmia de la COVID-19 que ha dificultat la logística i el transport i provocat restriccions en el moviment de viatgers arreu del món.


Aquesta campanya va néixer amb l'objectiu d'arribar als milions de passatgers que circulen diàriament pels principals nusos de comunicació del món. Doncs bé, en aquests tres anys, la campanya ha estat present en desenes d'aeroports dels tres continents, entre els quals hi ha set dels deu aeroports més grans del món: Atlanta, Pequín, Los Angeles, Tòquio, Chicago, Londres i Xangai, que el 2019 van sumar més de 625 milions de passatgers.


L'estrella de la campanya ha sigut l'Olive Oil Lounge instal·lat en aeroports, estacions de tren i ports més rellevants, portes d'entrada o de pas a les grans ciutats, amb oleoteques, tasts i activitats d'informació sobre els millors olis d'oliva.


També s'han posat vinils en mitjans de transport, organitzat viatges de premsa perquè els mitjans de comunicació internacionals coneguin els mètodes de producció europeus i implementat accions a Internet i a les xarxes socials. La crisi sanitària que hem viscut ha obligat a replantejar algunes accions en l'últim any, i ha deixat de banda els aeroports per incidir en suports espectaculars en el centre de les grans ciutats o en centres comercials. Lògicament, hem descartat els esdeveniments presencials i els hem reconvertit en tasts i cuina en directe virtuals, concursos amb prescriptors i aliances amb plataformes de comunitats gastronòmiques per acostar-nos a uns consumidors que han redescobert en aquests mesos el plaer de la cuina sana.


Malgrat totes les dificultats, la campanya cofinançada per la UE amb el lema Join the European healthy lifestyle with olive oils from Spain. Olive oil makes a tastier world, ha aconseguit 18.533 milions d'impactes a Àsia (Xina, Japó i Taiwan), 1.318 milions de contactes als països europeus objectiu de la iniciativa i prop de 3.179 milions de contactes als EUA. En total, més de 23.000 milions de contactes en els tres continents per rellançar l'interès per l'oli d'oliva d'origen europeu i actuar com a motor per a una major internacionalització.


A Europa, la campanya s'ha desplegat en un total de 12 ciutats de cinc països, i ha arribat a 10 aeroports, entre els quals hi ha alguns dels més transitats del món (com Heathrow-Londres, Amsterdam, Frankfurt o Madrid), vuit estacions de tren i s'han dut a terme accions espectaculars (com l'ús de vinils en un avió de la companyia Iberia, un tren AVE i un ferri de Balearia) i fet servir 1.308 suports publicitaris per traslladar els missatges de la campanya als consumidors.


Als EUA, l'Olive Oil World Tour hi ha estat present en sis grans ciutats, sis aeroports (com els de Nova York, Los Angeles, Chicago, Atlanta, San Francisco i Miami), sis estacions de tren i 948 suports publicitaris, entre altres accions espectaculars.


A l'Àsia, la campanya s'ha desplegat en una desena de ciutats de tres països. Ha arribat a algun dels aeroports més grans del continent, com el de Hong Kong, Xangai o Haneda, a Tòquio. En total s'han empleat uns 400 suports per mostrar els nostres missatges al públic, alguns tan espectaculars com les pantalles gegants de l'encreuament de Shibuya, al centre de la capital de Japó.


A tot això cal afegir altres accions com els sis Olive Oil Lounges instal·lats en aeroports i centres comercials en els quals milers de consumidors han après més sobre els nostres olis d'oliva.