La Universitat Politècnica de València (UPV) lidera el projecte internacional EggPreBreed II per disposar a final d'any de noves llavors d'albergínies més resistents a condicions de sequera extrema i a dues de les patologies més greus que l'afecten, el fong Fusarium i els nematodes (cucs).
Aquests dos enemics fitopatològics de l'albergínia, un dels 35 conreus considerats més importants per a la seguretat alimentària mundial, poden arribar a causar pèrdues importants de la collita i es preveu que la incidència sigui encara més gran a causa del canvi climàtic.
Aquesta importància per a la seguretat alimentària mundial fa que l'albergínia s'inclogui a l'annex l del Tractat Internacional sobre els Recursos Fitogenètics per a l'Alimentació i l'Agricultura, segons informa a EFE la UPV, que lidera aquest projecte a través de l'Institut de Conservació i Millora de l'Agrodiversitat Valenciana (COMAV).
El projecte EggpreBreed-II contribuirà a disposar de noves varietats d'aquest conreu, amb millors propietats, i per a això, l'equip del COMAV treballa aquests mesos en nous creuaments d'albergínies conreades amb espècies silvestres emparentades.