R+D+i

Creen un glossari del llenguatge del vi en quatre idiomes, accessible a internet

06/02/2020

Investigadors de les universitats de Còrdova i Cadis han creat un glossari del llenguatge del vi en quatre idiomes, que serà accessible des d'una aplicació a internet, per facilitar la comunicació personal en el sector de la viticultura.


La feina, que es desenvolupa dins de la iniciativa WeinApp, liderada per la Universitat de Còrdova i finançada amb recursos del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) pel Programa de R+D+I orientada a reptes per a la Societat 2016 del Ministeri d'Economia i Competitivitat, pretén crear una eina indispensable per al món del vi i el seu creixement.


La universitat cordovesa ha informat avui que el glossari està format per centenars de fitxes en les quals es tracta cada terme de manera multilingüe (anglès, francès, alemany i espanyol).


Aquesta base de dades terminològica s'està bolcant en una aplicació mòbil perquè es pugui consultar des de qualsevol lloc.


La Universitat de Còrdova ha explicat que en l'àrea de la comercialització vitivinícola hi ha molt tracte personal, per la qual cosa la possibilitat de comunicar-se amb l'importador en la seva llengua materna augmenta la qualitat de la transacció, a més d'estalviar costos d'interpretació i consolidar molt més les relacions.