Ramaderia

El correcte ús del segell Formatge Manxego

27/07/2019


El president de la Denominació d'Origen Protegida (DOP) ?Formatge Manxego', Antonio Martínez, ha qualificat de "fita important" la sentència que obliga una empresa a deixar de fer servir etiquetes amb imatges al·lusives al Quixot en formatges no emparats per aquest segell.



Martínez s'ha referit així, en declaracions a Efe, a la sentència del Tribunal Suprem (TS), amb data 18 de juliol, que condemna Industrial Quesera Cuquerella, de Malagón (Ciudad Real), a deixar de fer servir l'etiquetat amb imatges al·lusives al Quixot per identificar i comercialitzar tres formatges que no estan emparats per la DOP.



Per al president d'aquest segell de qualitat, la sentència que obliga a deixar de fer servir etiquetes que, "de manera subtil i amb la intenció d'enganyar el consumidor", inclouen elements gràfics o símbols directament associats a zones geogràfiques vinculades amb productes de qualitat diferenciada, posa fi a més de set anys de disputa.


Martínez no ha ocultat a Efe la seva satisfacció per la decisió de l'Alt Tribunal per considerar que, a més de fer jurisprudència, "ajuda a enfortir la imatge d'aquest formatge, a lluitar contra el frau i la vulgarització del terme manxego, a més de situar-lo en el lloc que es mereix".


El responsable de la Denominació ha considerat que la sentència també reconeix l'esforç i la lluita contra el frau que la Fundació Consell Regulador de la Denominació fa des de fa anys per protegir aquesta marca. No obstant això, ha deixat clar que "no hi ha hagut mala fe, ni es pretén personalitzar els fets que s'han jutjat a l'empresa formatgera condemnada, només s'ha determinat l'ús dels elements al·legòrics al Quixot i com poden induir a una confusió entre els consumidors que pensen que estan comprant un formatge manxego quan en realitat no ho és", ha conclòs.


">">



">