Ramaderia

Còrdova, lliure de brucel·losi

02/12/2019

La Unión Europea ha declarat la província de Còrdova com a "oficialment indemne de brucel·losi" (Brucella melitensis), segons ha informat avui la delegada d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Desenvolupament Sostenible, Araceli Cabello.


La declaració suposa un "incentiu" per als sectors productius, ja que implica flexibilitzar algunes mesures de control imposades fins ara d'acord amb la normativa comunitària.


La delegada ha assenyalat que entre els beneficis econòmics i de maneig per als ramaders d'oví i caprí hi ha "eliminar la realització de proves prèvies al moviments, com era obligatori fins ara, i també reduir les proves serològiques dins del programa a un 10 % del cens provincial".


A més, ha assenyalat que aquesta decisió de la Unió Europea contribueix a "millorar l'estatus sanitari d'Andalusia i facilita que es mantinguin les possibilitats comercials per a la ramaderia i que se n'obrin de noves".


Cabello ha apuntat que Còrdova sortirà "especialment beneficiada atesa l'extensió de la seva cabanya ovina", ja que les explotacions de la província pugen a 4.257 i el cens és de 670.739 exemplars, la primera zona d'Andalusia, ja que concentra el 29 % de la cabanya regional.