Agricultura

Cooperatives Agroalimentàries inaugura el seu VI campus de joves juntament amb la Fundació "la Caixa"

03/05/2022

Cooperatives Agroalimentàries Castella-la Manxa, en col·laboració amb la Fundació "la Caixa" a través de CaixaBank i amb la Conselleria d'Agricultura de Castella-la Manxa, va inaugurar el 27 d'abril passat al castell de Sant Servando de Toledo, el VI Campus Joves Cooperativistes de Castella-la Manxa. L'esdeveniment va congregar durant tres dies joves agricultors, agricultores, ramaders i ramaderes de la regió, amb l'objectiu d'empoderar aquest col·lectiu i posar en valor el seu paper en el relleu generacional incorporant-lo a la gestió de les cooperatives i explotacions agràries per liderar projectes empresarials d'èxit.


El campus l'ha inaugurat Juan Miguel del Real, director general de Cooperatives Agroalimentàries Castella-la Manxa; César Jimeno López, responsable d'Acció Social de CaixaBank Castella-la Manxa; Carlos Alberto Yuste, director general de Joventut i Esports, i Agapito Portillo, viceconseller de Medi Rural. Hi han participat 40 joves amb vinculació al cooperativisme agroalimentari de la regió.


Degut a la importància de la comunicació en les empreses en el mercat actual, la nova promoció de joves va tornar a visitar les instal·lacions de CMMedia, on es van reunir amb l'equip del programa El campo, dirigit per Jorge Jaramillo, i van acabar amb una visita a l'oficina Store CaixaBank a la plaça de Zocodover de Toledo.


Segons les dades de la Fundació CooperActiva de l'organització cooperativa, el 29% de les persones associades de la regió pertanyen al grup d'edat d'entre 16 i 45 anys. Concretament, els menors de 25 anys són l'1% del total de cooperativistes de Castella-la Manxa (2.327 joves); el 7% són joves d'entre 26 i 35 anys (11.463 cooperativistes) i el grup d'edat de 36 a 45 anys representa el 21% dels cooperativistes de la regió (34.318).


La clausura va anar a càrrec del president de Cooperatives Agroalimentàries de Castella-la Manxa, Ángel Villafranca Lara; del director d'AgroBank a Castella-la Manxa, Pedro Antonio Martínez Atalaya, i del conseller d'Agricultura, Aigua i Desenvolupament Rural, Francisco Martínez Arroyo.