Agricultura

Cooperatives Agroalimentàries d'Andalusia i Fundació "la Caixa" continuen formant dones agricultores i ramaderes

08/11/2021

Cooperatives Agroalimentàries d'Andalusia continua amb les activitats de formació a dones agricultores i ramaderes, que tenen l'objectiu de facilitar-los l'accés als òrgans de gestió de les cooperatives. Ho fa gràcies a una nova edició del curs de "Desenvolupament Personal i Gestió", organitzat per la federació de cooperatives andalusa i la Fundació "la Caixa" a través de CaixaBank i de la seva línia de negoci AgroBank. Se celebrarà fins al proper 12 de novembre a Carcabuey, Còrdova.

El programa formatiu s'inclou dins d'un conveni entre Cooperatives Agroalimentàries d'Andalusia i la Fundació "la Caixa" gràcies al qual es treballa per incrementar la promoció professional de les dones cooperativistes a través de la formació. Es tracta del tercer dels seminaris que s'organitzen en aquesta línia, després de les edicions d'El Ejido (Almeria) i Antequera (Màlaga).

Al començament del curs, al qual assisteixen una trentena de dones cooperativistes, la majoria sòcies de la cooperativa Almazaras de la Subbética, de Carcabuey, ha comptat amb la presència del gerent de Cooperatives Agroalimentàries de Còrdova, Joaquín García Fernández de Villavicencio, i la directora tècnica i responsable d'Igualtat d'Almazaras de la Subbética, Nuria Yáñez González. Per part de CaixaBank hi han participat Pascual Berchez Toro, responsable d'AgroBank a la Direcció Territorial d'Andalusia Oriental, i Salvador Aguilar Carmona, referent del sector agrícola de CaixaBank a Còrdova Província Sud.

El primer seminari es va celebrar el 4 de novembre passat, i continuarà durant tres sessions més que se celebraran els dies 5, 11 i 12 de novembre al saló d'usos múltiples de l'Ajuntament de Carcabuey. Les jornades, de quatre hores de durada cadascuna, versaran sobre habilitats personals, marc econòmic i financer, marc jurídic i recursos humans i comunicació digital.

Joaquín García Fernández de Villavicencio, gerent de Cooperatives Agroalimentàries de Còrdova, ha destacat que "la formació és un esperó excel·lent per impulsar les dones dins dels òrgans de decisió de les cooperatives agroalimentàries andaluses". Així, agraeix el suport a la Fundació "la Caixa" i confia seguir duent a terme aquest tipus d'activitats, que es combinen amb una forta aposta de la federació per fomentar la promoció professional de la dona en el sector primari i en el si de les cooperatives .

El responsable d'AgroBank, Pascual Berchez Toro, ha posat en valor el compromís de CaixaBank i d'AgroBank amb Cooperatives Agroalimentàries d'Andalusia en el foment de la diversitat dins del sector "i en la promoció de la dona en el sector agrícola espanyol, tal com demostren projectes com aquest seminari. Aquest suport a la diversitat és prioritari perquè conforma, a més a més, una de les línies principals del nostre Pla estratègic", ha explicat.

L'acord de la Fundació "la Caixa" amb Cooperatives Agroalimentàries d'Andalusia a través d'AgroBank respon a l'estreta relació entre les dues entitats, que treballen juntes amb l'objectiu de donar suport al sector agroalimentari i fomentar-ne el desenvolupament.