AgroBank

Cooperatives Agroalimentàries d'Andalusia, la Fundació " la Caixa" i CaixaBank reafirmen el compromís per impulsar la pluralitat del model cooperatiu andalús

27/12/2021

Cooperatives Agroalimentàries d'Andalusia i la Fundació "la[APM1] Caixa", a través de CaixaBank, han renovat l'acord per potenciar una economia social agrària més plural i professionalitzada. Aquest compromís, a què l'entitat financera dona suport des de la seva línia de negoci AgroBank, ha quedat recollit en dos convenis a través dels quals les entitats signants impulsaran accions formatives que s'adrecen a dones, joves i persones en risc d'exclusió social. El projecte rebrà una aportació econòmica de la Fundació "la[APM2] Caixa" a través de CaixaBank.


El president de Cooperatives Agroalimentàries d'Andalusia, Juan Rafael Leal, i la directora territorial de CaixaBank a Andalusia Occidental i Extremadura, María Jesús Catalá, han signat sengles convenis en una trobada que ha tingut lloc a la seu de CaixaBank a Sevilla. Els acords es materialitzaran en una desena d'accions formatives que es distribuiran per les províncies de Cadis, Huelva i Sevilla fins al juny del 2022.      


Un dels convenis s'orienta a potenciar la promoció laboral de dones i joves en el si de les cooperatives agroalimentàries. En aquest acord s'emmarquen les aplicacions de la tercera edició del programa formatiu ?Desenvolupament personal i gestió', programa amb el qual es vol fomentar l'accés d'agricultores, ramaderes i treballadores als òrgans de direcció de les cooperatives. La formació aborda matèries com el marc econòmic i financer de les cooperatives, la jurisdicció que afecta l'economia social, la comunicació digital o les habilitats personals. En concret, es té previst organitzar tres cursos, cadascun dels quals de 20 hores de durada.


D'altra banda, aquest acord recull la celebració d'una jornada adreçada a joves cooperativistes per tal que agricultors i ramaders menors de 40 anys s'incorporin als òrgans directius de les cooperatives agroalimentàries.


L'altre conveni impulsa accions encaminades a millorar la formació i ocupació de joves i persones en risc d'exclusió social. En concret, es preveu organitzar sis cursos reglats per formar en tasques agrícoles i ramaderes, com ara l'aplicació de fitosanitaris o l'ús de maquinària agrícola, entre d'altres. L'objectiu de tot plegat és facilitar l'accés al mercat laboral a un centenar de persones.


Cooperatives Agroalimentàries d'Andalusia, la Fundació "la[APM3] Caixa" i CaixaBank plasmen des de fa tres anys la seva estreta relació a través d'un conveni amb el qual recullen el treball conjunt que desenvolupen per donar suport i potenciar el creixement econòmic i social del sector agroalimentari andalús. En aquest sentit, el president de la federació, Juan Rafael Leal, ha subratllat l'aposta d'entitats com la Fundació "la[APM4] Caixa" i CaixaBank, a través de la seva línia de negoci AgroBank, "per impulsar la competitivitat de les cooperatives agroalimentàries amb el valor més important que tenen aquestes empreses: les persones". Per la seva banda, la directora territorial de CaixaBank a Andalusia Occidental i Extremadura, María Jesús Catalá, ha posat en valor la importància de la formació per continuar avançant a l'hora de transformar el camp andalús: "gràcies a aquesta aliança amb Cooperatives Agroalimentàries fomentem la promoció laboral de dones i joves cooperativistes, potenciant la modernització del sector agroalimentari i assegurant el seu futur".