Agricultura

Cooperatives Agroalimentàries i la Conselleria d'Economia de Castella-la Manxa presenten El cooperativisme en xifres

27/04/2021

Cooperatives Agroalimentàries de Castella-la Manxa i la Conselleria d'Economia, Empreses i Ocupació de la comunitat han presentat avui l'estudi El cooperativisme agroalimentari de Castella-la Manxa en xifres. Edició 2020. Aquesta publicació posa de manifest la rellevància del cooperativisme agroalimentari a la regió, que proporciona ocupació, cohesiona la vida als municipis castellanomanxecs i, a més, millora la renda de les persones que trien el cooperativisme com a mitjà de vida per comercialitzar els seus productes agrícoles i ramaders, de manera que es garanteix la sostenibilitat dels municipis rurals de la zona.


La presentació ha anat a càrrec del president de Cooperatives, Ángel Villafranca, i de la consellera d'Economia, Empreses i Ocupació manxega, Patricia Franco. La publicació l'ha finançat la conselleria, el Ministeri de Treball i Economia Social i el Fons Social Europeu.


Aquesta publicació és fruit del recull estadístic de l'Observatori Socioeconòmic de Cooperativisme Agroalimentari de Castella-la Manxa, juntament amb la seva Fundació, CooperActiva, entitat de referència per a la recopilació estadística de les dades relatives al cooperativisme agroalimentari de la nostra regió des del 2010.


Segons ha explicat Ángel Villafranca, "amb aquest treball pretenem dur a terme un nou posicionament del conjunt del cooperativisme agroalimentari, i fem un repàs a l'economia rural i al cooperativisme agroalimentari de la nostra regió, els sectors productius, l'ocupació, la internacionalització, el valor afegit, etc.".


"El nostre objectiu és aportar informació sobre aquest model de negoci, molt rellevant en la nostra regió, a través de les diferents dades que recopila l'Observatori Socioeconòmic amb la col·laboració de la conselleria any rere any".


https://www.agroalimentariasclm.coop/fundacion/observatorio/publicaciones/3109-el-cooperativismo-agroalimentario-de-castilla-la-mancha-en-cifras-edici%C3%B3n-2020