Agricultura

Cooperatives Agroalimentàries clausura el V Campus de Joves Cooperativistes

25/06/2021

Cooperativas Agro-alimentarias Castilla-La Mancha ha clausurat aquest matí a Alcázar de San Juan el 5è Campus de Joves Cooperativistes de Castella-la Manxa, un lloc de trobada del cooperativisme jove castellanomanxec representat a través dels agricultors i agricultores que ha tingut la col·laboració de CaixaBank i de la Fundació "la Caixa".


Ángel Villafranca


El president de Cooperativas Agro-alimentarias Castilla-La Mancha, Ángel Villafranca, va apuntar que "a l'organització vam entendre fa anys que un dels reptes més importants que tenim al món agrari i rural és poder tenir homes i dones joves que s'incorporin i formin part dels equips de direcció i gestió de les nostres cooperatives. És imprescindible crear noves generacions que prenguin el relleu en una etapa de canvi en què la imaginació, la innovació, la digitalització i les noves pràctiques en les explotacions i a l'empresa agrària cooperativa siguin l'esperit que guiï el present i avanci cap al futur".


A Cooperatives "el nostre afany sempre ha estat la formació. El Campus de Joves de CLM no està aïllat; treballem en nous cultius, pistatxos, ametllers? Cal que estem també en evolució constant amb els cultius tradicionals i volem transmetre a través del nostre gran equip tècnic la necessitat de formació continuada, des de l'explotació fins a la gestió empresarial de las cooperatives agràries".


Jaime Campos


Per la seva banda, Jaime Campos, director Territorial de CaixaBank a Castella -la Manxa va apuntar que "per CaixaBank és una veritable satisfacció haver pogut impulsar aquesta cinquena edició del Campus Joves Cooperatives sota el guiatge de Cooperatives Agroalimentàries en la qual 26 joves han pogut escoltar les últimes tendències del sector en matèria d'innovació, emprenedoria, sostenibilitat, voluntariat i el paper de les xarxes socials en el sector. La finalitat que perseguim renovant el compromís anual amb aquesta trobada gràcies a la Fundació "la Caixa", és mostrar que fem costat als més joves d'un sector clau de la nostra regió i també a la nostra entitat financera, per mitjà de contribuir a la seva formació i a proporcionar-los les eines perquè puguin afrontar els reptes que el sector planteja, oi més en un moment de transició."


Durant la intervenció, César Jimeno, responsable d'Acció Social de CaixaBank a Castella-la Manxa ha posat en valor l'emprenedoria i el voluntariat en el sector del camp i com du a terme l'activitat que fa l'Associació de Voluntaris de CaixaBank a la regió. Ha animat els 26 joves a participar en l'associació i a desenvolupar un voluntariat "a la carta" adaptat als interessos, disponibilitat horària i residència, amb activitats tant presencials com a distància. D'altra banda, ha explicat els 4 programes globals que s'hi aborden: l'Educació Financera, l'accés a l'Ocupació, l'acompanyament en la lectura, la formació per digitalitzar els més grans i les accions locals més rellevants que s'impulsen, adreçades a preservar el mediambient, l'acompanyament assistencial, les activitats lúdiques i esportives, les col·laboracions amb menjadors socials o les accions per afavorir l'acció social


Francisco Martínez Arroyo


El conseller d'Agricultura, Francisco Martínez Arroyo, un cop més va posar en valor la participació dels nois i noies en aquest 5è Campus. "Teniu tot el suport de la Conselleria i del Govern regionals. Les dades d'incorporació de joves a l'agricultura en aquesta tercera convocatòria del 2021 són molt positives: hem rebut 1.331 sol·licituds i una tercera part les han presentat dones joves, sol·licituds que en un 70 % presenten un pla de millora d'explotacions". "Hem posat a disposició dels joves de la regió ?va continuar Martínez Arroyo? 150 milions d'euros des del 2016 en tres convocatòries, cosa que ha permès que tots els que compleixen els requisits hi hagin pogut accedir".