Agricultura

Convocats els Premis d'Excel?lència a la Innovació per a Dones Rurals

20/06/2022

S'ha publicat al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) l'extracte de la convocatòria de la XIII edició dels Premis d'Excel·lència a la Innovació per a Dones Rurals de l'any 2022. Amb aquests premis es busca donar visibilitat a la feina i als projectes de vida de les dones en el medi rural, i a la tasca que fan per mantenir i revitalitzar aquests territoris.


Aquests guardons, que el ministeri convoca anualment des de l'any 2010, distingeixen projectes nous, excel·lents, originals i innovadors duts a terme per dones rurals, així com actuacions que reconeguin el treball i el paper de les dones en el medi rural.


Inclouen quatre categories: excel·lència en la innovació en l'activitat agrària, excel·lència en la innovació en l'activitat pesquera o aqüícola, excel·lència en la innovació en diversificació de l'activitat econòmica en el medi rural i excel·lència en la comunicació. De cada categoria es concedeixen un primer, un segon i un tercer premi de 18.000, 12.000 i 7.500 euros, respectivament.


A aquestes categories se suma un premi extraordinari de caràcter honorífic, un reconeixement especial per la trajectòria vinculada al suport a les dones en el medi rural i en zones pesqueres rurals.


En aquesta edició, s'han introduït alguns canvis per adaptar millor aquests guardons a la realitat del medi rural, i s'han modificat els requisits per optar-hi per facilitar la participació dels territoris costaners i dels municipis de mida petita .


El termini de presentació de les candidatures s'acaba el proper 8 de juliol de 2022, quinze dies hàbils després de la publicació al BOE.