Agrobank al dia

Conveni amb ASAJA per fomentar la innovació i el desenvolupament del sector agroalimentari

19/05/2021

CaixaBank i l'Associació Agrària de Joves Agricultors (ASAJA) van signar el mes de març passat un conveni de col·laboració per fomentar la innovació i el desenvolupament del sector agrari.


L'acord, rubricat entre el director de Negoci de CaixaBank, Juan Antonio Alcaraz, i el president nacional d'ASAJA, Pedro Barato, permet a l'entitat financera participar en els diferents projectes d'innovació que porta a terme ASAJA i donar suport a iniciatives de grups operatius supraregionals que ofereixin solucions innovadores.


L'entitat, que materialitza el suport al sector a través de la línia de negoci AgroBank, formarà part de projectes com CARBOCET sobre captació de carboni, que persegueix crear un mercat de drets d'emissió, generats pel sector agrari, que es posaran al mercat a través d'instruments financers; d'aquí, la presència d'AgroBank.


D'altra banda, CaixaBank es converteix en soci patrocinador d'ASAJA i col·laborarà en la creació de living labs com a camps de proves per a nous productes, sistemes i tecnologies agràries. També serà objecte de col·laboració la creació d'una plataforma digital orientada als productes del sector primari que, gràcies a la integració de les formes de pagament que ofereix CaixaBank, permetrà fer compres i licitacions a mode de marketplace.