Indústria

El consum de vi a Espanya torna a superar els 20 litres per persona i any

13/12/2021

El consum de vi per càpita a Espanya ha tornat a superar, el setembre d'aquest any, el llindar dels 20 litres per persona i any, xifra a la qual no arribava des de feia 12 mesos. Malgrat que encara és lluny del rècord recent del desembre del 2019, quan es van superar els 23,4 litres, el consum de vi mostra símptomes clars de recuperació des del febrer. Segons les dades subministrades per l'Observatori Espanyol del Mercat del Vi (OeMv) sobre les estimacions de consum que s'obtenen de l'informe vitivinícola (INFOVI) elaborat pel Ministeri d'Agricultura, en els 12 últims mesos fins al setembre d'aquest any, les sortides netes de vi al mercat nacional van ser de 978 milions de litres, fet que suposa una recuperació notable des de la dada de menys de 900 milions que es va donar en l'interanual al febrer.


Aquesta forta recuperació del consum de vi a Espanya, però, encara és lluny dels nivells de més de 1.100 milions de litres que es van arribar a assolir just abans de l'inici de la pandèmia, al febrer del 2020, i que suposaven una recuperació clara que s'havia iniciat anys abans. Dividit aquest nivell de consum entre els 47,4 milions d'habitants que registra l'INE com a població espanyola el primer semestre del 2021, la xifra de consum per persona i any se situa als 20,63 litres.


Malgrat que una petita part del total dels litres consumits pot anar a turistes que visiten el nostre país, aquesta xifra és més d'un litre i mig superior a la registrada a principis d'aquest any, quan amb prou feines es rondaven els 19 litres per persona, però encara 2,8 litres inferior al rècord assolit just abans de la pandèmia, quan es van superar els 23,4 litres per persona.