Fruit Logistica 2023
Agricultura

Conclou l'edició número 15 de Fruit Attraction i supera la quantitat de visitants prevista

09/10/2023

L’edició número 15 de Fruit Attraction va concloure, després de tres dies d’intensa activitat comercial, en què s’han superat els 90.000 visitants previstos. Multitud d’activitats paral·leles, visites institucionals, reunions sectorials de caràcter nacional i internacional, premis… han tingut lloc a la fira, que ja té dates per a l’any vinent: del 8 al 10 d’octubre de 2024. 

La directora de Fruit Attraction, María José Sánchez, va exposar al plató de Fruit TV que l’edició d’aquest any ha superat àmpliament la quantitat de visitants del primer i segon dia de l’edició del 2022. Això vol dir que la quantitat de visitants totals estimats inicialment en 90.000 se superarà en aquesta edició. 

Durant els tres dies, la fira ha tingut un fort suport institucional, juntament amb la participació de números responsables de les diverses comunitats autònomes mencionats en informacions anteriors de FEPEX. També ha visitat Fruit Attraction, el dimarts dia 4, el president del Partit Popular, Alberto Núñez Feijoo, acompanyat per la responsable d’Agricultura, Milagros Macos, el coordinador general del PP, Elías Bendodo, i el vicesecretari d’Economia, Juan Bravo.

També va visitar Fruit Attraction el president de la Regió de Múrcia, Fernandez López Miras, com també el president de la CEOE, Antonio Garamendi.

Ahir també es van conèixer els guanyadors dels premis Innovation Hub, l’objectiu dels quals és reconèixer i posar en valor l’esforç en I+D+i del conjunt del sector, i de cada empresa en particular. En aquesta ocasió, un total de 15 productes van ser triats finalistes, d’entre els 54 participants, i van tenir l’oportunitat de defensar la seva candidatura davant del jurat dels Innovation Hub Awards ahir 5 d’octubre. El premi Fresh Produce es va concedir a l’empresa xEXPRIMIR, el premi F&V Industry ha recaigut a FMC AGRICULTURAL SOLUTION, i en la categoria Accions de Sostenibilitat i compromís, la vencedora ha estat CAPEC, les quals han rebut 2.000 euros cadascun.

El dia 2, previ a la fira, va tenir lloc també la Gala 15è aniversari de Fruit Attraction, en la qual es van concedir reconeixements per simbolitzar la feina que en tots els col·lectius professionals i institucionals s’ha fet al llarg de les 15 edicions. S’han premiat 4 categories per mirar de representar la totalitat dels protagonistes de la fira: Premi a Expositor, Premi a Associació, Premi a Comunitat Autònoma i Premi a Institució. El premi a Expositor va recaure a Bonnysa; el d’Associació va recaure a FEPEX, el de Comunitat Autònoma va recaure a la Junta d’Andalusia i el d’Institució va recaure en el Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació. Va rebre aquest últim reconeixement el ministre en funcions, Luis Planas, que va assistir a la gala.

Fruit Attraction també ha acollit un plató de televisió virtual, FRUIT TV, en el qual, durant els tres dies de fira, s’han fet entrevistes, d’una banda, a representants sectorials de la producció de les principals comunitats autònomes i, de l’altra, a responsables d’associacions de promoció del consum de la banca, com també responsables polítics que han visitat la fira.

Fruit Attraction, organitzada per IFEMA MADRID i FEPEX, ha celebrat el seu 15è Aniversari del 3 al 5 d’octubre, amb 2.000 empreses de 56 països i més de 64.000 m2 d’oferta hortofructícola. La pròxima edició se celebrarà del 8 al 10 d’octubre de 2024.