Indústria

La compra d'aliments on-line creix un 40 % entre els espanyols

29/04/2020

La compra d'aliments i articles de neteja per internet fa caure "barreres" entre els espanyols ?com la reticència a comprar productes frescos o el rebuig tecnològic de la gent gran? i durant la setmana 15 (cinquena del confinament) va pujar un 40 % el nombre de llars que va optar per aquest canal.


Així ho reflecteix un informe de la consultora Kantar Worldpanel, presentat aquest dimarts en un seminari telemàtic i que analitza les tendències de les últimes setmanes de confinament per la COVID-19 i compara el perfil dels consumidors respecte del que tenien en la crisi econòmica anterior (2008-2013).


D'acord amb les seves dades, durant la setmana 15 (del 6 al 13 d'abril) hi va haver un increment del 40 % entre els espanyols que van optar per internet a l'hora de comprar articles de gran consum (aliments i neteja), amb la qual cosa el canal on-line representa una quota de mercat del 3 %.


A més, ha crescut un 57 % l'adquisició de productes de gran consum entre la gent més gran de 65 anys, cosa que constitueix una superació d'una de les "barreres" que hi havia entre els espanyols per a aquesta mena de compra, ja que, previsiblement, aquest hàbit romandrà.


En el període esmentat, un 22 % dels que adquireixen aliments on-line tenien més de 65 anys, respecte del 14 % en el període anterior a la COVID-19.