Agricultura

La Comissió Europea avalua els 119 programes de promoció agroalimentària presentats per entitats dels estats membres

18/05/2023

La Comissió Europea està avaluant les 119 propostes de programes de promoció agroalimentària presentats, fins al 20 d'abril, per entitats i organitzacions dels estats membres i que tenen com a objectiu impulsar el consum d'aliments comunitaris dins i fora de la UE, amb confinació[M1]  de Brussel·les.

De les 119 propostes presentades per a la promoció agroalimentària, segons informació de FEPEX, un total de 98 són simples, és a dir, presentades per una o diverses organitzacions d'un sol país, i 21 són múltiples, desenvolupades almenys per dues entitats nacionals d'almenys dos estats membres, o bé una o diverses organitzacions europees.

La fase d'avaluació de les propostes durarà fins al mes de setembre, i de setembre a novembre la Comissió informarà els sol·licitants de si s'ha adoptat la seva proposta o no, de manera que les propostes aprovades començaran a desenvolupar-se a partir de gener de 2024.

La convocatòria de la CE per presentar programes de promoció agroalimentària es va obrir el 2 de febrer i romandrà oberta fins al 20 d'abril.

El pressupost destinat per Brussel·les a la promoció de productes agroalimentaris el 2023 és de 185,9 milions d'euros, el gruix dels quals es destina al cofinançament de les campanyes que han presentat les entitats interessades dels 27 estats membres. Es destinaran 89 milions d'euros als programes simples i 87,4 milions d'euros als programes múltiples. Els programes que finalment s'aprovin començaran a desenvolupar les activitats previstes al gener del 2024 per un període mínim d'un any i màxim de tres.