Pesca

Comença la veda de la pesca de cèrcol al golf de Cadis

04/12/2019

Al voltant de vuitanta vaixells de cèrcol que pesquen en aigües del golf de Cadis, amb base en ports de Huelva i Cadis, han començat aquesta setmana una veda de seixanta dies per donar descans al calador i propiciar la regeneració d'espècies com la sardina o el seitó.


L'aturada d'aquests vaixells andalusos està recollida en el pla de gestió i s'estén fins al 31 de gener vinent; aquesta vegada tant armadors com pescadors comptaran amb ajuts de la Junta d'Andalusia.


La convocatòria 2019 preveu 900.000 euros destinats als vaixells de cèrcol, 200.000 euros dels quals són per als qui exploten les embarcacions i 700.000 euros per als mariners.


D'altra banda, els afectats per l'aturada de les embarcacions de cèrcol en aquest mateix calador andalús tindran fins a mitjan desembre per tramitar la sol·licitud.


Les embarcacions que es dediquen a aquesta modalitat al golf de Cadis estan localitzades als ports de Punta Umbría i Isla Cristina, a Huelva, i als ports gaditans de Barbate i Sanlúcar de Barrameda, i les captures principals són la sardina i el seitó.