La I Cimera Internacional Agroalimentària, que compta amb AgroBank entre els seus col·laboradors i patrocinadors, gaudirà de la presència de 800 representants de més de 25 països que s'uniran pel primer debat global del sector agroalimentari. La trobada es farà en un moment especialment rellevant, en un context econòmic i polític d'incertesa marcat per la guerra d'Ucraïna, l'evolució de la inflació i els canvis en el perfil del consumidor postpandèmia.
Durant dos dies, líders empresarials, representants governamentals i veus autoritzades d'organitzacions internacionals, de la societat civil i del món acadèmic es congregaran per debatre els reptes del sector i proposar solucions conjuntes i concretes en un mercat global.
José Luís Bonet, president de la Fundació INCYDE de les cambres de comerç espanyoles, José Pío Beltrán, president de la Fundació Triptolemos i Francisco Martínez Arroyo, president de la Fundació Dieta Mediterrània, abordaran els sistemes alimentaris en l'entorn geopolític.
Segons José Luis Bonet, president de la Fundació INCYDE de les cambres de comerç espanyoles “els dos objectius principals de la Cimera són iniciar un espai de reflexió sobre l'alimentació del futur i del present, i donar suport a l'esforç de la internacionalització de les empreses del sector agroalimentari espanyol”.
En aquest sentit, Francisco Martínez Arroyo, president de la Fundació Dieta Mediterrània, recalca que “la globalització dels sistemes alimentaris ens obliga a lluitar per una sostenibilitat més gran en totes les baules de la cadena perquè ningú es quedi enrere. Cal fomentar estils de vida saludables, com ara la dieta mediterrània, que ens permetin contribuir a aquest futur més sostenible”.
Per la seva banda, José Pío Beltrán, president de la Fundació Triptolemos, ressalta “la necessitat d'interpretar els sistemes alimentaris des d'una visió de 360° per incloure tots els actors de la cadena alimentària, identificar els reptes del sector i oferir solucions concretes i òptimes”.
La Cimera, que se celebrarà al Palau de Congressos de Barcelona, està vertebrada en blocs temàtics que abasten sectors estratègics com ara la salut, la sostenibilitat, el turisme, la innovació o l'energia. Tot plegat, amb un marcat vessant econòmic, focalitzat en l'objectiu del sector agroalimentari espanyol d'elevar la seva aportació al PIB per sobre del 10 % davant del 9,2 % actual (equivalent a 100.000 milions d'euros).