Agricultura

La collita de fruita de pinyol caurà un 15 % a Espanya

14/05/2020

El Comitè de Fruita de Pinyol de la FEPEX calcula que la producció a Espanya baixarà un 15 % aquesta campanya respecte de la del 2019, en línia amb la reducció d'entre el 15 i el 20 % que estimen els productors del sector a Itàlia o la baixada previsible a França, encara sense quantificar.


Fonts de la Federació Espanyola d'Associacions de Productors Exportadors de Fruita, Hortalisses, Flors i Plantes Vives (FEPEX) han detallat que Andalusia i Múrcia ja estan en plena campanya de la fruita de pinyol i que a Extremadura està començant ara.


L'associació andalusa Asociafruit ha confirmat l'estimació que va fer a primers de maig de 40 milions de quilos de préssec i nectarina (49 milions el 2019) i APOEXPA ha anunciat per a Múrcia una baixada del 20 % en les varietats més primerenques, un percentatge que serà més baix per a les de mitjana estació.


A les zones productores d'Aragó i Catalunya, on encara no ha començat la recol·lecció, la retallada estimada oscil·larà entre el 15 % i el 20 %, segons la FEPEX. Per a aquesta organització fructícola, el descens de la producció de la fruita de pinyol ha estat causat en gran mesura per una reducció de la superfície, que ha estat d'unes 2.000 hectàrees tant a Catalunya com a Extremadura.


Pel que fa a la demanda, han comentat que es manté fluida després de la incertesa que hi havia fa unes setmanes al voltant del comportament dels consumidors per la situació excepcional ocasionada per la COVID-19.