Agricultura

La collita de cereals serà de 26,7 milions de tones amb bon rendiment, segons Cooperatives

30/07/2020

Cooperatives Agro-alimentàries d'Espanya estima una collita de 26,7 milions de tones de cereals per a aquest any amb "rendiments excel·lents", i això suposarà incrementar en més d'un 40% la de la campanya anterior.


La climatologia favorable al llarg de tot el cicle del cereal ha estat el factor "determinant" per fer aquesta tercera estimació, que indica que hi haurà una "gran collita" a Espanya, segons ha assenyalat l'entitat aquest dimecres en un comunicat.


Cooperatives ha recordat que durant els pròxims 12 mesos de campanya de comercialització, del juliol del 2020 al juny del 2021, les cooperatives espanyoles oferiran un subministrament "constant i segur" a la "important" indústria transformadora espanyola.


Davant l'elevat volum de collita, l'entitat creu que cal reflexionar sobre el model de comercialització. Segons ha destacat el president del sector, Juan Carlos Bermejo, una "correcta" ordenació de l'oferta és "vital" en el subministrament a la transformació de cereals al llarg de la campanya.