Agricultura

La collita de blat de moro augmenta en producció, superfície i rendibilitats

05/11/2020

El conseller d'Agricultura, Ramaderia i Desenvolupament Rural de Castella i Lleó, Jesús Julio Carnero, ha visitat un magatzem de productes agrícoles a Laguna de Negrillos i una explotació agrícola dedicada al blat de moro a Villaestrigo, totes dues a la província de Lleó.


"Estem parlant d'un cultiu estrella a la província de Lleó per la seva extensió i pel seu potencial, i en general es tracta d'un cultiu a l'alça en els regadius superficials de la Comunitat, i més si tenim en compte que en aquesta campanya hi ha hagut una gran disponibilitat d'aigua, de manera que els agricultors no han tingut limitacions en les previsions de sembra i regs", ha afirmat Carnero.


Si bé les pluges del mes d'abril han provocat un endarreriment en la sembra a algunes províncies com Lleó, Àvila o Salamanca, després s'ha dut a terme amb normalitat, la nascència ha sigut bona i la primavera plujosa ha afavorit un bon desenvolupament del cultiu.


Aquest any, a Castella i Lleó s'han sembrat 115.925 hectàrees, un 5% més que en la campanya anterior (110.100ha) i un 13% per sobre dels cinc últims anys (102.000ha). Per províncies, Lleó és la més important pel que fa a aquest cultiu, amb gairebé 72.000ha, més del 60% de la superfície autonòmica, seguida de Salamanca (17.000ha) i Zamora (14.800ha).


Superfície i cultivadors a Castella i Lleó


El 90% del cultiu del blat de moro es destina a gra i l'altre 10% es destina a farratge. En comparació amb la campanya anterior, en el conjunt de la Comunidad s'han sembrat 5.405ha més. Si s'analitzen les províncies més rellevants pel que fa a aquest cultiu, a la província de Lleó s'han sembrat 2.829ha més que en la campanya anterior, i això suposa un augment del 4%; a Salamanca, la superfície es manté i a Zamora s'ha incrementat un 6% (833ha més que en la campanya anterior)