Ramaderia

La certificació Welfair, escollida com a estàndard internacional en benestar animal

30/06/2021

La internacionalització de la certificació europea de benestar animal Welfair ja és una realitat. Així van anunciar durant l'esdeveniment Food 4 Future, celebrat entre el 15 i el 17 de juny a Bilbao, els representants de l'IRTA i l'Institut Basc d'investigacions agràries (NEIKER), creadors i impulsors de la certificació.


Welfair és la primera certificació de benestar animal que té l'aval científic de la Unió Europea, i ha estat escollida internacionalment pel seu rigor, la unificació de criteris i l'abast multiespècie com a estàndard de certificació de benestar animal en països com Portugal i Xile.


A Amèrica del Sud serà l'empresa agroalimentària AGROSUPER, especialitzada en els sectors avícola i porcí de Xile, la primera a iniciar el procés de certificació. La certificadora AENOR, en col·laboració amb la Dra. Paula Ramírez-Huenchullan, investigadora en benestar animal de porcs i bovins de carn i llet del país (Ngen BA), s'encarregarà de dur a terme les rigoroses auditories de benestar animal segons estableixen els protocols europeus.


A la primera jornada de la trobada internacional Food 4 Future, l'IRTA i NEIKER van celebrar una taula rodona que, amb el títol «Benestar animal, base innegociable de l'alimentació del futur?», ha reunit professionals del sector de l'alimentació per debatre sobre el benestar dels animals criats per al consum. Un tema que suscita un interès especial entre consumidors i professionals de tota la cadena de valor del sector alimentari