Agricultura

La CE proposa 15.000 milions més per al desenvolupament rural

28/05/2020

La Comissió Europea (CE) va proposar aquest dimecres destinar 15.000 milions d'euros addicionals al desenvolupament rural entre el 2021 i el 2027, per ajudar els productors a afrontar els reptes de la transició cap a una política alimentària més ecològica.


"Atès el paper vital dels pagesos i les zones rurals en la transició verda, la CE proposa avui reforçar el pressupost per al Fons Europeu Agrícola per al Desenvolupament Rural amb 15.000 milions d'euros, assenyala la comunicació que s'ha presentat aquest dimecres.


La suma permetrà reforçar les zones rurals a l'hora de dur a terme "els canvis estructurals necessaris", d'acord amb el Pacte Verd Europeu i per aconseguir els ambiciosos objectius de les estratègies "De la granja a la taula" i sobre biodiversitat, ha explicat la CE en un comunicat.


La Política Agrícola Comuna (PAC) i l'estratègia "De la granja a la taula" revelada la setmana passada, serviran per donar suport als pagesos i al sector per continuar aportant els aliments "nutritius, segurs i sostenibles que necessitem", segons Brussel·les.


Alhora, l'aportació addicional permetrà reforçar "les nostres cadenes de subministrament i abordar temes que s'han posat de relleu durant la crisi".


La CE va revelar el 20 de maig la seva esperada estratègia "De la granja a la taula", un pla que pretén assentar les bases de la transició cap a una producció i un consum d'aliments més sostenibles, que arriba en mal moment per al sector per l'impacte de la crisi del coronavirus.