Agricultura

La CE exclou el pagament de 19,33 milions de fons europeus agrícoles a Espanya

17/02/2020

La Comissió Europea (CE) ha anunciat aquest divendres l'exclusió de finançament per 19,33 milions d'euros a Espanya en ajuts del Fons Europeu Agrícola de Garantia (FEAGA) i el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER).


Segons la publicació que es recull al Diari Oficial de la Unió Europea (DOUE), aquest ajut estava destinat a 57 projectes de diferents llocs del territori espanyol.


En qüestions relacionades amb la condicionalitat, s'exclouen ajuts per valor de 708.052,08 euros; en l'àmbit del desenvolupament rural, per 18.598.601,91 euros.


En termes globals de la Unió Europea, la CE ha exclòs fons per 36,189 milions d'euros, sol·licitats per Espanya, la República Txeca, Dinamarca, Alemanya, França, Grècia, Itàlia, Hongria, Àustria, Polònia, Portugal i Suècia.


La decisió d'execució precisa que els imports "no corresponen a despeses fetes abans dels vint-i-quatre mesos previs a la comunicació escrita dels resultats de les comprovacions que la Comissió va enviar als estats membres" i que algunes despeses declarades no complien amb el dret de la Unió.