Agricultura

La CE autoritza l'increment de l'avançament dels ajuts de la PAC

26/07/2021

La Comissió Europea ha aprovat el reglament que permet incrementar l'avançament dels ajuts de la Política Agrària Comuna (PAC) de la campanya 2021, que podran arribar fins al 70% pel que fa als ajuts directes i fins al 85% pel que fa a les mesures de desenvolupament rural .


Aquests avançaments, que començaran a abonar-se a partir del pròxim 16 d'octubre, permetran a Espanya un avançament dels ajuts directes de prop de 3.350 milions d'euros, que beneficiaran els més de 667.000 sol·licitants d'ajuts de la PAC de la campanya 2021.


Amb l'aprovació d'aquest reglament, pendent només de la publicació oficial, la Comissió atendrà la petició formulada per Espanya a través del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació. Aquesta decisió permetrà una injecció important de liquiditat als agricultors i ramaders espanyols, en un any complicat per la prolongació de la situació de crisi sanitària derivada de la COVID-19.


AJUTS DIRECTES CAMPANYA 2020


Amb relació als ajuts directes de la PAC de la campanya 2020, fins al passat 30 de juny s'havien abonat un total de 4.965 milions d'euros. L'exercici de pagament dels ajuts de la PAC computa cada any els pagaments duts a terme des del 16 d'octubre de l'any a què es refereixen els pagaments fins al 15 d'octubre de l'any següent. El Fons Espanyol de Garantia Agrària (FEGA), que publica de manera periòdica (a la seva pàgina web) els informes de seguiment d'aquests pagaments, ha publicat recentment el corresponent als pagaments duts a terme fins al 30 de juny d'aquest any.