Sostenibilitat

La CDP reconeix CaixaBank com a empresa líder en sostenibilitat per la seva actuació contra el canvi climàtic

09/12/2021

CaixaBank ha obtingut el màxim reconeixement atorgat per l'organització CDP com a companyia líder en sostenibilitat, gestió mediambiental i canvi climàtic. L'entitat ha estat inclosa a l'A List a l'edició 2021 després d'obtenir la millor classificació possible de l'analista, cosa que reconeix CaixaBank com una de les companyies líders capdavanteres en gestió i mesurament dels impactes climàtics i mediambientals de la seva activitat . L'A List 2021 en canvi climàtic la formen 200 companyies líders internacionals de tots els sectors, d'entre les gairebé 12.000 empreses valorades per la CDP. CaixaBank és l'únic banc espanyol que arriba a aquesta màxima puntuació.


Aquesta valoració reconeix CaixaBank per les seves accions per reduir emissions, mitigar els riscos climàtics i desenvolupar l'economia baixa en carboni, segons les dades reportades per la companyia a través del qüestionari de canvi climàtic 2021 de la CDP. I és que CaixaBank és una de les empreses amb un compromís més sòlid i un acompliment més rellevant contra el canvi climàtic d'entre totes les companyies valorades per la CDP.


Per vuitè any consecutiu, CaixaBank es manté en el rànquing CDP, en la categoria Leadership, i passa a formar part de l'A List el 2021 en ser una de les companyies que ha obtingut la màxima valoració en el qüestionari d'anàlisi de canvi climàtic. Entre els factors que han portat CaixaBank a aquesta posició, destaca la integració de la sostenibilitat en el model de negoci i en els seus processos de presa de decisions. Actualment, CaixaBank té un comitè de sostenibilitat, que depèn del Comitè de Direcció, que és el responsable de fer el seguiment de l'estratègia i les pràctiques de sostenibilitat i, per tant, de l'acompliment climàtic i mediambiental del banc, i aquest és un dels eixos principals del seu Pla de Banca Socialment Responsable.