Sabies que

Cau la producció de la indústria alimentària

11/01/2021

La indústria de l'alimentació i begudes mostra un impacte en els resultats com a conseqüència de la crisi provocada per la COVID-19, amb una reculada en la producció i la creació d'empreses, segons l'estudi elaborat per la Federació Espanyola d'Indústries d'Alimentació i Begudes (FIAB) i l'Institut d'Estudis Econòmics (IEE). En termes de facturació, la indústria de l'alimentació i begudes va patir una disminució estimada de 3.680 M? des de l'inici de la pandèmia, i la FIAB estima que el 2020 el valor de la producció se situarà en els 116.700 M?, un 3,6 % menys que el 2019.


A conseqüència d'aquesta reculada, el mes d'octubre del 2020 el teixit empresarial del sector va comptabilitzar prop de 1.800 empreses menys en comparació amb el mes de febrer, una disminució del 6,8 %.


D'altra banda, l'activitat en el mercat exterior es va mantenir per l'efecte conjuntural del gran augment de les exportacions de productes del porcí a la Xina. Tanmateix, les vendes a mercats internacionals com la UE, el nostre soci comercial principal, van recular un 1,1 %.