CaixaBank i la Universitat de Lleida (UdL), a través de la Càtedra AgroBank Qualitat i Innovació al Sector Agroalimentari, han seleccionat les sis finalistes al millor treball de final de màster (TFM) realitzat per una alumna en l'àmbit de l'agricultura, la ramaderia i l'alimentació.
La càtedra, sensible als objectius de desenvolupament sostenible (ODS) de l'ONU, concretament a l'objectiu que advoca per aconseguir la igualtat entre els gèneres i l'empoderament de les dones, posa en marxa aquest Premi Càtedra AgroBank al millor TFM per reconèixer el talent i impulsar la carrera professional de les alumnes brillants que hagin cursat un màster sobre el sector agroalimentari.
Un premi de 3.000 euros
L'estudiant optarà al premi de 3.000 euros que ofereix l'entitat al millor TFM relacionat amb la innovació, la qualitat o la seguretat alimentàries.
L'objectiu d'aquest guardó és donar visibilitat a les dones científiques i fomentar l'equitat i la igualtat de gènere en les ciències. CaixaBank es troba entre les cinc primeres empreses del món en l'Índex d'Igualtat de Gènere de Bloomberg 2022.
Coneix les sis finalistes
Belén Serrano Antón, estudiant de la Universitat Politècnica de Madrid, gràcies al seu TFM anomenat "The virtualome: a computational framework to analyse microbiomics".
Marta López Leo, estudiant de la Universitat de Valladolid, amb el seuTFM anomenat "Estudi comparatiu del potencial d'enriquiment de biogàs mitjançant cultius de microalgues: anàlisi de potencial fotosintètic".
Alba Vigo Morancho, estudiant de la Universitat de Saragossa, amb l'estudi "Efectes de la reducció proteica i la suplementació aminoacídica de la dieta de finalització en porcs".
Ana María López Valenzuela, estudiant de la Universitat d'Extremadura, amb el treball "Avaluació de l'activitat antioxidant de l'extracte de bagàs de cervesa en un producte carni envasat en atmosfera modificada i refrigerat".
Irene Teixido Orries, estudiant de la Universitat de Lleida, amb el TFM "Efecte dels adsorbents de micotoxines en la qualitat nutricional dels productes d'alimentació".
Esther Peña Molina, estudiant de la Universitat de Castella-la Manxa, amb el TFM "Vulnerabilitat i resiliència de pinedes mediterrànies de pins mesogeans endèmics: efectes de la severitat i la recurrència en la regeneració natural després dels incendis forestals de 1994 (14.000 ha) i 2017 (3.200 ha) a Yeste (Albacete)".