Agrobank al dia

La Càtedra AgroBank premia una tesi sobre el control de qualitat de productes hortofructícoles

05/10/2020

La Càtedra AgroBank Qualitat i Innovació de la Universitat de Lleida (UdL) ha premiat una tesi sobre el control de qualitat de productes hortofructícoles. Irina Torres, doctora per la Universitat de Còrdova (UCO), s'ha convertit així en la guanyadora de la quarta edició d'aquest guardó, dotat amb 5.000 euros, que té com a finalitat premiar la recerca d'excel·lència en el sector agroalimentari.


L'accèssit de 1.000 euros, que es lliura per primera vegada, es va concedir a una tesi sobre l'automatització del reg en cirerers, desenvolupada per Víctor Blanco, de la Universitat Politècnica de Cartagena. El jurat va triar la tesi, titulada Sensors espectrals d'infraroig pròxim per a la caracterització, autenticació i assegurament de la qualitat i seguretat de productes hortofructícoles, d'entre un total de 37 candidatures, un 16 % més que l'any anterior, segons va destacar el director de la Càtedra AgroBank, Antonio Ramos. La tesi planteja l'ús de sensors NIRS en el sector hortofructícola per dur a terme un "control fiable de la qualitat i la traçabilitat, i d'aspectes relatius a la seguretat alimentària al llarg de tota la cadena de producció".


La tesi guanyadora de l'accèssit ?premi que es consolida per a pròximes edicions? analitza diverses estratègies per a àrees de clima mediterrani, altament vulnerables al canvi climàtic i on l'aigua és un factor limitant. 


Premi "La ciència en femení"La Càtedra AgroBank, tenint en compte que la incorporació de les dones a la ciència, la tecnologia, l'enginyeria i les matemàtiques encara queda lluny de la igualtat, convoca el primer premi al millor treball final de màster "La ciència en femení" fet per una alumna, amb una temàtica relacionada amb l'agricultura, la ramaderia o l'alimentació, especialment en els àmbits de la innovació, la qualitat o la seguretat agroalimentària. Podran optar al premi, dotat amb 3.000 euros, totes les alumnes que hagin defensat el TFM en un màster universitari oficial, o en un màster habilitant, en qualsevol universitat espanyola durant el curs acadèmic 2018-2019, i que hagin obtingut una qualificació mínima de 9 sobre 10. El termini de presentació de candidatures va començar l'1 de setembre de 2020 i s'acaba el 31 d'octubre del 2020