Agrobank al dia

La Càtedra AgroBank premia un projecte sobre disminució de tractaments fitosanitaris en viticultura

19/05/2021

La Càtedra AgroBank "Qualitat i Innovació en el sector agroalimentari" de la Universitat de Lleida (UdL) ha premiat un projecte sobre noves composicions bioactives per a aplicacions fitosanitàries en viticultura. L'investigador principal, Pablo Martín, de la Universitat de Saragossa, s'ha convertit en el guanyador de la quarta edició del premi a la transferència del coneixement al sector agroalimentari, dotat amb 15.000 euros.


El premi el van lliurar el mes de febrer passat el director de Càtedra AgroBank, Antonio J. Ramos, i el director d'AgroBank, Carlos Seara, amb la presència de la vicerectora de Recerca i Transferència de la Universitat de Lleida, Olga Martín, i, per part del celler amb DO Somontano situat a Barbastre, Viñas del Vero, de José María Ayuso i Sergio Torres.


En un context en què la incidència de les malalties d'origen fúngic de la vinya augmenta com a conseqüència del canvi climàtic, l'estudi fet per Martín proposa un ús limitat i més eficaç de fitosanitaris que substitueixi els antifúngics més agressius per al medi ambient per uns altres de preparats a partir de productes naturals.


La Càtedra AgroBank també va lliurar el guardó a la millor Tesi Doctoral resolt el mes de juny passat, un acte que es va haver de posposar a causa de la situació de pandèmia. La investigadora cordovesa Irina Torres en va ser la guanyadora per la tesi sobre el control de qualitat de productes hortofructícoles.


Així mateix, Almudena de Cara Molina és la primera guanyadora del I Premi Càtedra AgroBank al millor Treball Final de Màster- La Ciència en femení, una iniciativa de CaixaBank juntament amb la Universitat de Lleida l'objectiu de la qual és donar visibilitat a les dones científiques i fomentar l'equitat i la igualtat de gènere en les ciències. Almudena de Cara Molina ha estat guardonada pel TFM Estudio comparativo del uso de oleuropeína vs. vitamina E + selenio como antioxidante natural en la dieta de cerdos blancos, després d'haver fet el Màster en Producció i Salut Animal a la Universitat Complutense de Madrid-Universitat Politècnica de Madrid.