Indústria

Castella-la Manxa repeteix rècord exportador al mes de juliol i arriba als 5.735 milions d'euros

21/09/2022

Castella-la Manxa ha tornat a sumar un nou rècord exportador al mes de juliol, vorejant els 860 milions d'euros en vendes exteriors des de la regió, i ha elevat la factura exterior de les empreses per sobre dels 5.735 milions d'euros en els set primers mesos de l'any, el millor registre històric per a aquest període.


Al mes de juliol, les vendes exteriors de la regió van arribar als 859,9 milions d'euros, fet que suposa un creixement del 9,8% respecte del mateix mes de l'any anterior. Aquesta xifra, rècord per a un mes de juliol en les exportacions de Castella-la Manxa, està apuntalada per importants creixements en dues de les partides exportadores principals de la regió, la d'alimentació la de begudes, que creix un 12% aquest mes fins a 281,1 milions d'euros.


Aquest bon comportament es replica, a més, a quatre de les cinc províncies de la regió, on s'han registrat creixements durant el mes de juliol. A Conca les exportacions van créixer al juliol un 38,4%, fins als 76,6 milions d'euros; a Toledo un 27,3%, fins a 242,2 milions d'euros; a Albacete un 15,1%, fins a 116,4 milions d'euros; a Guadalajara van repuntar un 2,4%, fins a 221,2 milions d'euros, i a Ciudad Real, tot i això, van retrocedir un 7,5%, però es van mantenir en 203,5 milions d'euros.


El nou rècord exportador de les empreses de la regió al mes de juliol es trasllada a l'acumulat de l'any, amb les vendes exteriors de Castella-la Manxa que ja sumen 5.735,9 milions d'euros, un 13,6% per sobre del mateix període de l'any passat, que suposa també el millor registre exportador per a la regió en els set primers mesos de l'any.


Així, les partides exportadores principals de la regió tanquen en positiu els set primers mesos de l'any, amb un sector de l'alimentació i begudes que creix un 9,8%, i arriba als 1.808,4 milions d'euros entre els mesos de gener i el juliol d'aquest any.