Agricultura

Castella-la Manxa avança de nou un pagament de la PAC de gairebé 15 milions d'euros

17/03/2021

La Conselleria d'Agricultura, Aigua i Desenvolupament Rural va a procedir a l'abonament d'un nou ajut de la PAC per al proper divendres 19 de març. Es tracta de 15 milions d'euros corresponents als ajuts associats de cultius proteics i vaques alletants, que de nou, i com ha passat campanya rere campanya, s'avancen en dates perquè els diners estiguin a disposició d'agricultors i ramaders al més aviat possible.


D'això ha informat el conseller d'Agricultura, Aigua i Desenvolupament Rural, Francisco Martínez Arroyo, de abans de la reunió del Consell Consultiu de Política Agrícola per a Assumptes Comunitaris que s'ha mantingut avui amb el Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació i la resta de consellers i conselleres de les comunitats autònomes.


En el cas dels cultius proteics, el pagament és de més de 7,5 milions d'euros i s'avança dues setmanes per a 8.117 perceptors. En el de les vaques alletants, l'abonament es du a terme un mes abans que l'any passat, i se'n beneficiaran 1.452 ramaders, amb un import total de més de 7,3 milions d'euros.


Segons ha recalcat Martínez Arroyo, des de l'inici de la campanya de la PAC ja s'han abonat més de 39,3 milions d'euros d'ajuts associats i se superen els 520 milions de les desacoblades, que resulten en un total de 560 milions d'euros injectats al sector durant aquesta campanya.


Així, ha informat que "com ha passat amb tots els pagaments dels ajuts acoblats aquesta campanya", Castella-la Manxa "torna a pagar abans que en anys anteriors intentant en la mesura del possible que els nostres agricultors i ramaders tinguin els recursos de la PAC com més aviat millor i puguin seguir amb les seves explotacions en moments de dificultat".


Martínez Arroyo ha destacat la importància que aquesta política europea té per a la regió. I és que, segons ha dit, les xifres parlen per elles mateixes, ja que és la política més important des del punt de vista de la renda a Castella-la Manxa i la injecció més rellevant de recursos públics en l'economia de la comunitat en un any normal, amb 100.000 perceptors.


I per tot això, ha subratllat, "defensarem la PAC" i la posició que Castella-la Manxa manté i ha treballat amb el sector des de l'any 2018. Advocant d'aquesta manera per una PAC que aposti sobretot per l'agricultura professional, pel relleu generacional i per un model d'explotació mitjà i petit, "en què ningú es quedi enrere", però plantejant, sobretot, la "igualtat de tracte per als agricultors del nostre país", així com l'abandó dels drets històrics, la convergència real a partir del 2023 i la limitació d'aquestes regions agronòmiques al màxim.