Agricultura

Castella-la Manxa augmentarÓ el pressupost d'assegurances agrÓries el 2022 en un 25 % respecte de l'any anterior

05/01/2022

El Govern de Castella-la Manxa mostra el seu compromÝs amb els agricultors de la regiˇ. Suport que aquest any 2022 es traduirÓ en un increment del Pla d'Assegurances AgrÓries, que augmentarÓ en un 25% respecte de l'any anterior, seguint la lÝnia de creixement impulsada des del 2015 per l'executiu regional i que ja ha suposat que, des de l'inici de la legislatura i fins a finals de l'any passat, aquest creixement hagi estat del 54%.


Aquesta pujada pressupostÓria per al 2022, que suposarÓ un pressupost de set milions d'euros per a aquest fi (1,4 milions mÚs que el pla del 2021), es deu a una sŔrie de millores que s'incorporaran en benefici dels agricultors castellanomanxecs i que serviran per atraure els productors a la contractaciˇ d'aquesta "eina imprescindible" amb l'objectiu de garantir la renda de les explotacions, segons ha informat el conseller d'Agricultura, Aigua i Desenvolupament Rural, Francisco MartÝnez Arroyo.


D'aquesta manera, entre les millores que s'inclouran en la nova ordre reguladora de les subvencions del Pla d'Assegurances AgrÓries, hi ha atorgar els ajuts mitjanšant concessiˇ directa a partir d'aquest Pla 2022. A mÚs, es procedirÓ a la subvenciˇ de les assegurances complementÓries en el mateix percentatge que l'asseguranša principal.