Ramaderia

Castella i Lleó dona suport a les macrogranges si compleixen la normativa

25/11/2019

El conseller d'Agricultura, Ramaderia i Desenvolupament Rural, Jesús Julio Carnero, ha considerat aquest divendres positiva la instal·lació de "les anomenades macrogranges" sempre que compleixin la "legislació extremament cautelosa" de Castella i Lleó en matèria mediambiental.


Carnero ha assegurat que "tot allò que compleixi la norma, que és la que és des del punt de vista mediambiental, té futur i es pot desenvolupar".


També ha assenyalat desconèixer què són "aquestes macrogranges", ja que es fa servir aquest terme per a instal·lacions que poden oscil·lar entre els "500, 5.000 o 50.000" animals.


Aquest mes, el procurador del Comú de Castella i Lleó, Tomás Quintana, ha instat a incrementar la inspecció i el control dels requisits mediambientals que han de complir les macrogranges de bestiar porcí.


No obstant això, el conseller d'Agricultura, Ramaderia i Desenvolupament Rural s'ha preguntat "per què no s'haurien d'establir" aquestes empreses "si compleixen una legislació extremament cautelosa, amb mesures correctores importants"